Hijyen
Sipariş tedariği
Kalite
Müşteri Memnuniyeti
Fiyat
Kalp sağlığını korur
Göz sağlığına iyi gelir
Omega 3 kaynağıdır
Yüksek protein içerir
Yaşlanmayı geciktirir
Doğru üretim
Hijyen, sağlık ve lezzet
ISO 22000:2005,9001:2000
Uzman personel
Kaliteli Üretim
Vücutları iğ biçiminde ve yandan hafif basıktır. Pulları oldukça iri olan levreklerin yanları genelde beyaz, alt bölümleri gümüşi, alt yüzgeçi ise sarımsıdır. Ülkemiz denizlerinde 20 ila 60 cm arasında olurlar. Levrek, Güney Ege ve Akdeniz’de görülmektedir. Son yıllarda kültür balığı olarak çiftliklerde de üretilmeye başlanmıştır.
Levrek balığının iç organları temizlenmesi sonrasında tamamen kılçıksız olarak hazırlanan, yemesi kolay bir balık ürünüdür. Yüksek kaliteli ete sahiptir.
Ege’nin meşhur yerli balığı olan ve küçük sürüler halinde gezen Çipura, son yıllarda çiftliklerde de üretilmeye başlanmıştır. Çipura elips biçiminde yassı vücudu, beyaz karnı, koyu gri sırtı ve pembemsi yanakları ile tanınır. Her mevsimde zevkle yenebilen bu balığın ızgarası, buğulaması, çorbası, fırını çok güzel olur.
Ege ve Marmara’nın yerli balığıdır. Vücut yuvarlak, yanlardan hafi f basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta yakın bölgelerde siyah noktalar bulunur. Vücut üst tarafta yeşilimsi, yanlarda gümüşi beyazdır. Vücut hemen dökülebilen pullarla kaplıdır.
Sardalya balığının iç organları temizlenmesi sonrasında tamamen kılçıksız olarak hazırlanan yemesi kolay bir balık ürünüdür. Yüksek Omega 3 oranı ile son derece lezzetli bir balık türüdür.
Hamsi (Engraulis encrasicolus), Engraulidae familyasından eti sevilerek yenilen bir balık türü. Karadeniz ve Marmara denizinden çokça avlanır. Karadeniz’in insan yaşamıyla birleşen balığıdır. Sürüler halinde yaşar ve 20 santimetreye kadar büyür.
Somon balığı ile yakın akraba olan alabalık, genellikle yırtıcı tatlısu balığıdır. Nadirde olsa denizde de yaşar ama yumurtlama için tekrar tatlı suya geri döner. Her bölgede farklı çeşitleri bulunan alabalığın son yıllarda yetiştiriciliği de yapılmaktadır.
Tavuk balığı olarak da bilinen Mezgit, bütün denizlerimizde bulunmakla beraber en çok Karadeniz’de bulunur. Yaz hariç devamlı yumurtalı durumdadır.
Dondurulmuş ve fi leto şeklinde dilimlenen mezgit yurtdışından ithal olarak ülkemize gelmektedir. Değişik kalibredelerde hazırlanan ürün toplu tüketim noktalarında kullanılmaktadır.
Yurtdışından ithal edilen, dondurulmuş, fi leto şeklinde hazırlanmış tamamen kılçıksız, et değeri yüksek, toplu tüketim noktaları için ideal bir balık türüdür. Günlük kullanım noktalarında dil balığı olarakda ismi geçmektedir.
Kolyosa çok benzeyen ve sürüler halinde dolaşan göçmen bir balıktır. Yaz aylarını Karadeniz’de geçiren Uskumru, Eylül ve Ekim aylarında Marmara’ya iner ve kışı burada geçirip yumurtlar. Oldukça yağlı ve lezzetli bir balık türüdür.
Yurtdışından ithal edilen, dondurulmuş, fi leto şeklinde hazırlanmış tamamen kılçıksız, et değeri yüksek, toplu tüketim noktaları için ideal bir balık ürünüdür.
Denizlerimizin bu tatlı balığı genellikle Ege ve Akdeniz’de bulunur. Yerli bir balık türü olan Barbun, sıcak ve ılık denizlerin kıyıya yakın olan kumlu ve çamurlu diplerinde, az olmakla beraber kayalık yerlerde yaşar. Kaya barbunu en makbul olanıdır.
Barbunyaya çok benzeyen ve yakın akrabası olan bu balık, bütün denizlerimizde avlanır. Karadeniz ve Marmara’da avlanılanlar 6 ila 10 cm arasındadır. Ege ve Akdeniz’de ise boyları Barbunya’yı yakalar. Küçük olmasına rağmen çok lezzetli bir balık türüdür.
Somon tatlısuda yetişip denize göç eden, ve sonra yumurtlamak için tekrar tatlısulara dönen göçebe balıklardır. Yurtdışından ithal olarak ülkemize gelen Somon, Omega 3 değeri yüksek, lezzetli bir balık türüdür.
Yurtdışından ithal edilen, dondurulmuş, fi leto şeklinde hazırlanmış tamamen kılçıksız, et değeri yüksek özel bir balık ürüdür.
Ağzı öne uzayabilen, dişleri ince, gözleri iri, kuyruğu derin çatallı ve vücudu iğ biçiminde olan göçmen bir balıktır. Marmara, Ege ve Karadeniz’de yaşayan yerli türleri de vardır. Sarıkuyruk, istavrit veya sarıkanat istavrit diye anılan tipi sularımızda en çok bulunan türüdür.
Çipuranın yakın akrabası olan Karagöz, elips şeklinde,yassı, gümüşi pulları olan yerli bir balıktır. Yazın taşlık ve yosunluk, midyesi bol yerlerde yaşar. Kışın derin sulara çekilir. Her mevsimde yenebilen bu balık, özellikle Mayıs, Temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir.
Çipuranın yakın akrabası olan Karagöz, elips şeklinde,yassı, gümüşi pulları olan yerli bir balıktır. Yazın taşlık ve yosunluk, midyesi bol yerlerde yaşar. Kışın derin sulara çekilir. Her mevsimde yenebilen bu balık, özellikle Mayıs, Temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir.
Ege ve özellikle Akdeniz’de bulunan ve türlerine göre oldukça büyük olabilen bir balık türüdr. Fazla derinlere gitmeden kayalık bölgelerde bulunur. Akdeniz ve Ege bölgesinde lezzetli olarak kabul edilen ve ekonomik değeri yüksek bir balık türüdür.
Sıcak ve ılıman denizlerin en önemli balıklarındandır. Marmara, Ege ve Akdeniz’de yaygındır. Denizlerin özellikle taşlık ve kayalık bölgelerinde yetişir. Lezzetli eti ve her mevsim bulunması ile ekonomik değeri yüksektir.
Karadeniz ve Marmara’nın en önemli balığıdır. Sürü halinde gezen palamut etçil yapısı nedeni ile hamsi, uskumru, sardalye gibi sürü balıklarına saldırarak yaşamını sürdürür. Yağlı ve lezzetli bir balık türüdür.
Kuzu, çıplak, leka ve iskender balığı olarak da anılır. 60 kg’a kadar ağırlıkta sularımızda bulunmaktadır. Derinsu balığıdır ve etçil yapısı nedeni ile küçük balıklar ile yaşamını sürdürür.
Dip balığı olan Kalkan, Karadenizin en tanınmış balıklarındandır. Yaşamını deniz dibinde yatarak geçiren Kalkan, etçil bir yapıya sahiptir. Oldukça obur bir tür olan kalkan bazı bölgelerde 1 metre boya ulaşmaktadır
Boynuzsu bir iç kavkısı vardır. On ayağından ikisi diğerlerinden bir kat uzundur. Karadeniz haricinde tüm denizlerimizde bulunduğu halde tüketim miktarı nedeni ile son yıllarda ağırlıklı olarak ithal edilmektedir. Halka ve tüp olarak da sınıfl andırılmaktadır.
Ülkemizde de ağırlıklı olarak Akdeniz de yetişen kabuklulardandır. Ülkemizde tüketim oranı oldukça fazla olan ürünün, son yıllarda ithalatına da başlanmıştır.
Midyeler birbirine eklemlenmiş iki parçalı kabukları olan yumuşakçalardır. Denizlerin kıyıya çok yakın kesimlerinde kayalara ve birbirlerine sıkıca tutunmuş binlerce midye görülebilir. Çenet denen bu kabuk parçaları gerçek midyelerde düz yüzeyli, siyaha yakın koyulukta, oval, birbirine benzer biçim ve iriliktedir.