Anavasya İkon

Neden Biz?

 Hijyen
 Sipariş tedariği
 Kalite
 Müşteri Memnuniyeti
 Fiyat

Anavasya İkon

Neden Balık?

 Kalp sağlığını korur
 Göz sağlığına iyi gelir
 Omega 3 kaynağıdır
 Yüksek protein içerir
 Yaşlanmayı geciktirir

Anavasya İkon

Üretim Tesisimiz

 Doğru üretim
 Hijyen, sağlık ve lezzet
 ISO 22000:2005,9001:2000
 Uzman personel
 Kaliteli Üretim

üretim Tesisimiz

Doğru bir üretim için;

İhracat ve iç piyasaya yönelik üretimde bulunan tesislerde; güvenilir son ürünler elde edilmesi için gerekli kontrol ve takip, sisteme uygun olarak yapılmalıdır. Tüketici sağlığının korunması için ürünlerin tüketiciye sağlıklı ve güvenilir bir şekilde ulaşması, mevzuatla istenilen alt yapı, teknik ve fi ziksel şartlar ile çalışma sırasında ki hijyen şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bir işleme tesisi hammadde kabul, ön muhafaza, yıkama, işleme ve değerlendirme alanları, paketleme ve ambalaj yerleri ile soğuk muhafaza odalarına sahip olmalıdır.

Çalışan personel istihdam edildiği birime ve görevin niteliğine göre çalışırken önlük, şapka, kep, eldiven, çizme gibi koruyucu iş giysisi giymelidir. Bu giysiler temiz tutulmalı ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Çalışma esnasında çalışan işçi kişisel temizliğine özen göstermeli, tırnaklar kısa kesilmiş olmalı, eller sürekli temiz tutulmalı, açıkta yara olmamalı, çalışma esnasında mücevherat vb. maddeler taşınmamalıdır. Tesiste ürün ile temasta bulunan çalışanların resmi bir kurumdan alınmış su ürünleri işleyen ve değerlendiren iş yerinde çalışabileceğini gösterir sağlık raporu olmalıdır.

Önemli özelliğimiz toplu tüketim yerlerine besin değeri çok yüksek olan kaliteli su rünlerini sunarak aynı zamanda toplumun her kesiminde sağlıklı beslenme bilincinin oluşmasına katkıda bulunmaktır.

üretim 1
üretim 2
üretim 3

Hijyen, sağlık ve lezzet.

Panel sistemde yapılmış taze, şok ve muhafaza odaları ile, dış etkilere tamamen kapalı üretim, işleme ve paketleme alanları olan modern tesisimizde çeşitli su ürünlerini tecrübeli personel kadromuz ile tamamen hijyenik koşullar da taze soğutulmuş ve dondurulmuş olarak işlemektedir. Firmamız su ürünleri işleme belgeleriyle işlemede teknolojik gelişmeleri kullanarak, ülke kaynaklarından gelen su ürünlerini işlenmiş olarak pazara sunmaktadır. Bu şekilde ürünlerin raf ömrünü uzatmayı, balık ve diğer su ürünlerinin her mevsimde tüketimini sağlamayı amaçlamaktadır.

ISO 22000:2005 ve ISO 9001:2000

belgeleriyle, gıda güvenliğini üst seviyede tutan Anavasya, bu konudaki hassasiyetini göstermektedir.


Kalite Kriterleri

Balık ürünlerinde önemli olan hususlar;
• Balıklar su ürünlerine yönetmeliğine uygun kalitede olmalıdır.
• Balıkların derisi canlı, parlak olacak ve deri renginde değişme bulunmayacaktır.
• Balığın derisi etten ayrılmamalıdır.
• Balıkların mukozaları şeffaf ve akıcı yapıda olmalıdır. Sütsü mukoza olmamalıdır.
• Balıkların gözleri dış bükey (şişkin), korneaları şeffaf ve gözbebekleri siyah olacak parlak yapıda olmalıdır.
• Balıkların etleri sıkı ve esnek, pürüzsüz yapıda olmalıdır.
• Balıkların pulları deriden kolayca ayrılmamalıdır.
• Balıklar karından kesildiğinde etleri mavimsi, yarı şeffaf, pürüzsüz parlak olacak ve etin renginde herhangi bir değişme olmayacaktır.
• Balıklar deniz yosunu kokacak, balıkta ekşi koku bulunmayacaktır.
• Balıkların kesim ve temizlik işlemleri sağlığa uygun koşullarda yapılmalı ve bu işlemlerden hemen sonra ürünler içme suyu ve temizlenme suyu ile iyice yıkanmalıdır.

Uyarılar

Dikkat edilmesi gerekenler;
• Üretim kurallarına uyulmadan işlenen ve satılan gıda ürünleri tüketicinin sağlığı açısından son derece zararlıdır.
• Sokaklarda ve açık tezgahlarda satışı yapılan, hijyen koşullarına uygun olmayan su ürünleri de buna bir örnektir.
• Bu şekilde üretim yapan kişiler kendilerini ve tüketicilerini mikrobiyal etkilerden koruyamaz. Böylelikle insan sağlığını da tehlikeye atmış olurlar.
• Balık genellikle temizlenmeden satıldığından, bağırsaklarındaki mikroplar kolaylıkla bozulmasına neden olabilir.
• Su ürünlerini alırken profesyonel kişilerce kontrol edilmiş ve onay verilmiş ürünler, hem sizin hem de ailenizin sağlığı açısından son derece önemlidir.
• Sağlıklı yaşam için aldığımız su ürünlerine dikkat etmeliyiz.